Mikołajkowe warsztaty chemiczno-kulinarne
W poniedziałek 6 grudnia 2021 r. w naszej szkole odbyły się Mikołajkowe warsztaty chemiczno-kulinarne. Uczestniczyli w nich uczniowie klas drugich. Warsztaty z eksperymentami pt. Mroźna kraina świętego Mikołaja obejmowały doświadczenia z suchym lodem. Dzieci dowiedziały się jakie są jego właściwości oraz wspólnie z instruktorami przeprowadziły eksperymenty: wytwarzanie mgły i odbijających się baniek. Warsztaty miały na celu pokazanie młodym uczestnikom, że nauka może być ciekawą przygodą. Warsztaty uświadomiły dzieciom, że powietrze istnieje pomimo tego, że go nie widać i nie czuć. Poprzez zabawy z wykorzystaniem balonów (i nie tylko!) dzieci szukały dowodów na jego istnienie. Podczas warsztatów kulinarnych GotujMania, własnoręcznie przygotowały i udekorowały czekoladę w kształcie choinki, serca bądź bałwanka. Zajęcia kulinarne dla dzieci były świetną formą wypoczynku i relaksu oraz doskonałym czasem nauczenia się pracy w zespole.
Anna Szymczak, Grażyna Halesiak-Kopik, Agnieszka Bujak
- |
- Strona główna
- |
- Stary BIP
- |
- Deklaracja dostępności
- |
- Linki
- |
- Kontakt
- Realizacja: 3W Serwisy Informacyjne