„Świąteczne smaki Europy”
„Świąteczne smaki Europy”
we współpracy z Zespołem ds. Zdrowego Żywienia
- Termin 04.12.2014
- Miejsce: korytarz szkolny na II piętrze
- Każda klasa przygotowuje stoisko kulinarne, które powinno być oznaczone czytelnym symbolem klasy.
- Każda klasa przygotowuje potrawy na konkurs i do degustacji zgodnie z tradycjami obowiązującymi w danym państwie i listą charakterystycznych produktów.(w zał.)
Przydział klas/państw:
Klasy I – Niemcy i Austria, II – Włochy i Hiszpania, III – Wielka Brytania i Irlandia.
- Dodatkowo każda klasa powinna przygotować min. dwie świąteczne smakołyki polskie.
- Wszystkie klasy są proszone o przekazanie min. dwóch smakołyków na festyn kulinarny dla Rodziców-preferujemy słodycze :), który organizuje Rada SU Gim w tym samym dniu, w godzinach popołudniowych 16.30-18.00.
- Ocenie JURY/ opiekunowie SU oraz dyrekcja./ podlegać będzie:
- wygląd/prezentacja potraw
- smak
- zgodność z wytycznymi (państwo-produkty)
- prezencja stoiska i klasy, w tym pkt za osoba/y przebrane za św. Mikołaja
- wykonanie kolędy przez klasę wg przydziału- losowania: 1a/ „Gdy się Chrystus rodzi”,1b/ „Przybieżeli do Betlejem”,1c/ „Do szopy hej pasterze”, 2b /„Anioł pasterzom mówił”,2c/ „Gdy śliczna Panna”2d/ „Wśród nocnej ciszy”,3b/ „Pójdźmy wszyscy do stajenki”, 3c/ „Bóg się rodzi”3d/ „Dzisiaj w Betlejem”.
Harmonogram festynu dla uczniów:
8.00 – 8.20 - czas na przygotowanie stoisk poszczególnych klasy,
8.20 – 8.45 - prezentacja stoisk/klas,
ocena JURY,
przekazanie smakołyków na festyn dla rodziców przedstawicielom SU,
8.50- 9 30 - degustacja międzyklasowa :)
9.30 – 9.45 - sprzątanie.
Życzymy - " dobrej zabawy ! "
2014-12-03
Lucyna Borkowska
- |
- Strona główna
- |
- Stary BIP
- |
- Deklaracja dostępności
- |
- Linki
- |
- Kontakt
- Realizacja: 3W Serwisy Informacyjne