Dzień Borówki

We wtorek 28 stycznia 2020 r. w szkole odbył się Dzień Borówki. Ten dzień został zorganizowany w trosce o zdrowe odżywianie naszych uczniów oraz zwrócenie ich uwagi na bogactwo witamin w owocach i warzywach. Borówka ma niezwykle cenne właściwości - wspiera wzrok, pamięć i prawidłową prace układu trawiennego. Ten mały owoc posiada wiele ważnych witamin i minerałów - witaminę C, B6, A, K, E oraz wapń, żelazo, fosfor. Kolorowe dni jakie organizujemy w naszej szkole mają na celu zwiększenie świadomości dzieci, jak cenny wpływ dla nas ma codzienne spożywanie warzyw i owoców. Akcja, promująca zdrowe żywienie miała cel edukacyjny oraz integracyjny, dzieci chętnie wzięły w niej udział, były zaangażowane i wykazywały się ogromną wiedzą na temat prawidłowych nawyków żywieniowych, a wszystkie aktywności z tym związane sprawiły im wiele radości.

Koordynator akcji: Agnieszka Zasłona

 

2020-02-03
Barbara Szummer